• IJIEM

ФТН и Mitsubishi Electric потписали уговор о дугрочној пословно-техничкој сарадњи

Факултет техничких наука и Mitsubishi Electric Europe B.V., Ratingen, Немачка, потписали су Уговор о дугорочној пословно-техничкој сарадњи.

Уговор који је потписан између ФТН-а и ове истакнуте компаније дефинише заједничку сарадњу на развоју паметних фабрика у домену Индустрије 4.0. Mitsubishi Electric препознао је ФТН као стратешког партнера у Европи за развој и примену e-F@ctroy концепта и Edge Computing решења заснованих на вештачкој интелигенцији.

Настави са читањем

Одржан je Инфо дан Инжењерског менаџмента

У четвртак, 26. маја у Свечаној сали Факултета техничких наука одржан је Инфо дан инжењерског менаџмента. Дешавању је присуствовало преко 180 студената треће и четврте године студијског програма Инжењерски менаџмент. Студенти који у наредном периоду треба да се определе за усмерење на основим академским и мастер академским студијама, имали су прилику да сазнају све детаље о модулима за које су заинтересовани.

Настави са читањем

Инфо дан Инжењерског менаџмента

Инфо дан Инжењерског менаџмента одржаће се у четвртак 26.05.2022. године, са почетком од 9 часова у свечаној сали ФТН. У оквиру Инфо дана студентима треће и четврте године биће презентоване студијске групе-модули на основним и мастер студијма Инжењерског менаџмента. Након презентације биће организован коктел на Машинцу.

Сви заинтересовани су добродошли!

Настави са читањем

Представљање ДИИМ на Дану отворених врата ФТНа

Након две године превентивних мера против болести KОВИД-19, онлајн наставе, живота у тзв. новом нормалном и недостајања свега што заправо чини студирање вратили смо се у амфитеатре и учионице. Ходнике факултета поново испуњава гужва и граја студената, а у Машинцу се поново пије кафа на паузама. После две године поново уживамо у офлајн дружењу са нашим студентима, али и отварамо врата нашим будућим студентима!

Настави са читањем

Професор Драгутин Зеленовић

Јуче нас је напустио Професор. Он је отишао достојанствено као што је и живео, баш као што је градио све у животу. Професор је био градитељ, направио је нашу Школу индустријског инжењерства, инжењерског менаџмента и мехатронике, али и мостове путеве пруге, фабрике. Мало је људи који у свом радном веку имају прилику да упознају онога ко је основао њихово радно место, предузеће, универзитет, факултет, институт у коме раде и које им обезбеђује пристојне услове за живот. Посебно ако је то место цењено и са пристојном традицијом. 

Настави са читањем